Mango un kokosriekstu musa kūka ar mandeļcepumiem

  • Biskvītam:
  • 60g Rūdolfs bio augļu krēma (mango, kokosrieksts) + 2 ēdamkarotes pārziešanai
  • 1 ola
  • 50g cukura
  • 30g kviešu miltu
  • 20g mandeļu miltu
  • 10g kokosriekstu skaidiņu 
  • Musam:
  • 50ml saldā krējuma
  • 20g pūdercukura
  • 3g želantīna
  • Glazūrai:
  • 30g šokolādes čipsu
  • Rotāšanai:
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma avenes, mellenes, mandeļcepumi un bezē cepumi. Olu baltumus saputo ar cukuru stingrās putās.
  • Pagatavošana: 
  • Iemaisa baltumos sakultu olu.Pievieno miltus un kokosriekstu skaidiņas. Visu izmaisa un lej ietaukotā veidnē. Cep 170 grādos 20–25 minūtes. Biskvītu atdzesē, nolīdzina virspusi ar nazi tā, lai kūkas pamatne ir taisna. Gatavo musu: saputo putukrējumu ar pūdercukuru, pieputo klāt krēmu. Pēcnorādēm, kas ir uz želatīna paciņām, sagatavo želatīnu, ko pievieno gatavajai masai. Biskvītu iesmērē ar mango, kokosriekstu krēmu, lej pāri musa masu un liek ledusskapī sastingt – apmēram divas stundas. Ūdens peldē no šokolādes čipsiem un saldā krējuma pagatavo glazūru, ko klāj uz tortes virsmas un, pirms šokolāde sastingusi, rotā ar cepumiem un ogām. Liek ledusskapī, līdz šokolāde sastingt.
  •  
  •  
14.11.2019

Satītās un locītas pankūkas, pildītas ar krēmu un biezpienu

  • Sastāvdaļas mīklai:
  • 130ml miltu
  • 100ml ūdens
  • 100ml piena
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 2 olas
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa cukura
  • eļļa cepšanai 
  • Pildījumam:
  • 1 burciņa Rūdolfs bio augļu krēma (zemene, upene)
  • 400g biezpiena
  • 100g saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • rīvēta 1 citrona miziņa
  •  
  • Olas sa­kuļ ar sā­li, pa da­ļām ie­mai­sa mil­tus, pienu un ūde­ni. Visu sablendē, lai nebūtu kunkuļu. Liek atpūsties un nobriest 30–40 minūtes. Uzkarsē eļļu pirmajai pankūkai, pārējām eļļa nebūs nepieciešama. Sagatavo pildījumu: biezpienu sablendē ar cukuru un rīvētu citrona miziņu. Saldo krējumu uzputo un sajauc ar biezpienu.
    Sālītās pankūkasVēl siltām pankūkām pārziež krēmu, tad liek biezpiena masu, sarullē un rotā ar ogām. 
    Salocītās pankūkas. Atdzesētas pankūkas vidū liek biezpienu, saloka pēc kastes vai aploksnes principa, pirms servēšanas apcep sviestā no abām pusēm un pasniedz ar krēmu.
  •  
14.11.2019

Vraps ar lasi un kaperiem, bagātināts ar biešu un mārrutku krēmu

  • Sastāvdaļas:
  • 1 burciņa Rūdolfs bio dārzeņu krēma (biete, mārrutki)
  • 1 lavašs
  • 1 galviņa ledussalātu
  • 3 ēdamkarotes kaperu
  • 200g kūpināta laša
     
  • Pagatavošana:
  • Lavašu izsmērē ar krēmu, pārber ar kaperiem, kārto salātlapas, tām pa virsu – lasi. Lavašu satin, pārgriež uz pusēm.
14.11.2019

Tiramisu ar bumbieru un aveņu krēmu

  • Sastāvdaļas:
  • 500g maskarpones siera
  • 300g aveņu
  • 200g cepumu Dāmu pirkstiņi
  • 200g pūdercukura
  • 50ml bumbieru brendija (var aizstāt ar parasto brendiju, bumbieru vai aveņu liķieri)
  • 6 ēdamkarotes Rūdolfs bio augļu krēma (bumbieris, avene)
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 tase stipras kafijas
  • kakao pārkaisīšanai
  • 6 glāzes uz kājiņas (30ml) vai deserta trauki
  • Pagatavošana:
  • Uzvāra kafiju, pievieno brendiju un atdzesē. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, dzeltenumus saputo ar pūdercukuru. Turpinot putošanu, pievieno maskarpones sieru. Kafijā mērcē cepumus (svarīgi to darīt ātri un neļaut cepumiem izmirkt, lai nesanāk putra) un kārto glāzēs vai deserta traukos. Virsū klāj olu un maskrapones masu un dažas avenes. Pārlej ar  bumbieru, aveņu krēmu, tad atkal liek cepumus, avenes un olu krēmu. Visu pārkaisa ar kakao, noliek uz 3–4 stundām atpūsties, grezno ar avenēm.
14.11.2019